Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A BOLYGÓK 1. NAP, HOLD, MERKÚR, VÉNUSZ, MARS-A FŐ JELLEMFORMÁLÓ BOLYGÓK

2013.08.15

NAP

 

 

 

Tüzes, férfias, szétáradó erejű. A horoszkópban az életerőt, az öntudatot és a főbb jellemvonásokat mutatja meg, illetve utal Édesapánkra is. A Zodiákusban az Oroszlán jegyét uralja. Pozitív sugárzások esetén a szülött egészséges önbizalommal rendelkezik, büszke és méltóságteljes. Kártékony sugárzásoknál az egyén gőgös, nagyképű, kérkedő, beképzelt és végtelenül önző. Egészségi vonatkozásai: szív, szívműködés, az energia eloszlása.

 HOLD

 

 

 

 

Vizes-nedves, nőies, befogadó jellegű, uralt jegye a Rák. Összefüggésben áll a legmélyebb érzelmekkel, álmainkkal (alváskor), a fantáziánkkal, a hangulattal, a tudatalattival, Édesanyánkkal. Férfi képletében a vágyott társ típusára utal. Jó helyzetben gyengédségre, alkalmazkodásra, együttérzésre utal, de ez utóbbi nem megy át a mártírkodásba. Rossz helyzetben túlérzékenység, szeszélyesség, gyerekes dacosság jelentkezhet, a szülött megbízhatatlan és erősen hangulatember, akinek nehezére esik a gyengédség. Egészségi tekintetben a gyomrot, az emésztést, az endokrin rendszert iránytja, nőknél hatással van a menstruációs ciklusra, a termékenységre és a terhességre is.

MERKÚR

 

 

 

 

Levegős jellegű, az Ikrek és a Szűz jegyek bolygója. A képletedben az intellektusra, a beszédre, a kommunikációra és a mozgásra van hatással. Megmutatja, hogyan teremtesz kapcsolatokat, hogyan kommunikálsz. Kedvező fényszögek esetén sokoldalúságot biztosít, az egyén gyors felfogású és talpraesett, őszinte és intelligens. Kedvezőtlen helyzetben üres fej, butácska fellépés jellemzi a szülöttet, esetleg köntörfalazó és mellébeszélő is. Pletykásság, felületesség.  A szervezetben uralja a légzőszerveket, a hörgőket, az idegrendszert, a neuronok ingerület-átvivő képességét, illetve hatással van a kis amplitúdójú, szabályos mozgásokra (szívverés, belek perisztaltikája).

VÉNUSZ

 

 

 

 

 

Passzív, nőies jellegű égitest. A horoszkópban a következő dolgokhoz társítható: szeretet, erotika, szerelem, művészetek, jólét, zene, tánc, életörömök. Harmonikusan az egyént kellemes, vonzó megjelenésűvé teszi, aki vonzódik a művészetekhez, esetleg tehetség is társul hozzá, különösen a festészetben vagy a kézművességben. Kiegyensúlyozott, derűs és egészségesen érzéki. Diszharmonikusan a hiúság, a féltékenység, a birtokvágy, a lustaság és az érzéki örömök (evés, szex) dominál. A szülött külsejére vagy a pazarlásig menően költ, vagy igénytelen. Egészségi vonatkozásai: állkapocs, torok, nyak, gége, pajzsmirigy, vesék, vénák, szexuális funkciók, férfiaknál a herék, nőknél a petefészkek és a méh.

 MARS

 

 

Tüzes, férfias égitest. Az erőt, energiát, akaratot és cselekvést jelképezi. Horoszkópodban megmutatja a küzdőképességet, törekvést, elszántságot, hogy hogya éred el a céljaidat, valaminta sportot és az aktív erotikumot. Harmonikus helyzetben merészséget és erős akaratot mutat, a szülött a Mars jegyhelyzetétől függően aktívabb vagy passzívabb módon eléri a kitűzött célokat. Nagy szexuális étvágya van, de nem bocsátkozik felelőtlen kalandokba. Erősen vonzza a másik nemet. Őszinte, becsületes, kiáll a választott szerelme, barátai mellett. Ha a Mars diszharmonikus, erőszakosságra és hirtelen haragra utal, nem tud disztingválni, összeférhetetlen, zsörtölődő és a toelranciának még a fogalmát sem ismeri. Mindenre agresszív módon reagál. A testben a következő szerveket és folyamatokat irányatja: epeutak, epetermelődés, artériák, izomzat, vér, vérkeringés, a vér vastartalma, valamint a férfi szexuális funkciók.