Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A KISBOLYGÓK

2013.08.15

 A tíz fő égitesten kívül a kisbolygók is tovább színezhetik a személyiséget és a sorsunkat befolyásoló tulajdonságokat.

CHIRON 

1977-ben fedezték fel. Helyes kiejtése: Keirón. A teljes állatövi útját kb.50 év alatt teszi meg, de míg például a Kosban 8 éven keresztül tartózkodik, addig a szemközti Mérleget alig 2 év alatt éri el. A Chiron a Mars és a Jupiter pályája között keringő kisbolygó-öv, a horoszkópban a karmikus sérüléseket elszenvedett gyógyítót mutatja meg. Archetípusa a sámán. Chiron harcos és gyógyító volt, ás bár halhatatlannak született egy tiltott nász gyümölcseként (apja maga Krónosz, azaz Szaturnusz, anyja pedig Pjilyra), mégis halálos sebet kapott, így mindig fájdalommal küszködött. Végül lemondott halhatatlanságáról és mennyei helyre került. A lélek sebét jelzi, hogy hol van szükség gyógyulásra. Ha valakinek a horoszkópjában erős a Chiron, már élete nagyon korai szakaszában, akár egészen kisgyerekként megtapasztalja a mély fájdalmat. Pozitív aspektusok mellett rendkívüli gondoskodást mutat, gyakran tanár, mentor vagy orvos válik belőle. Negatív aspektusok mellett ő az örökös, elidegenedett bűnbak, gyerekkori sérüléseit felnőttként sem tudja feldolgozni. A Chiron jele egy ellipszis, amelyen egy K betűhöz (a "Keiron" kiejtése miatt) hasonlatos alakzat látható; az egész egy kulcshoz hasonlítható, és valójában az is: kulcs a gyógyulásodhoz. Az ellipszis a Chiron pályájának alakjára utal.

CERES 

1801-ben fedezték fel, a görög Démétér római megfelelője. Kapcsolatban áll a gondoskodással és az anyasággal, a táplálkozással, azok zavaraival, valamit az anya-gyermek viszonnyal.

JÚNÓ 

Felfedezése 1804-ben történt. Héra római megfelelője, képletünkben azt mutatja, mennyire tartjuk fontosnak kapcsolatunk hivatalossá tételét. Archetípus: a féltékeny nő/feleség.

PALLAS 

1802-ben fedezték fel, Pallasz Atnéhéről, a női bölcsesség archetípusa után kapta. Merkúr jellegű planéta, annak női megfelelője. Hozzá köthető fogalmak: tanulási képességek, politikai nézetek, öntörvényűség.

VESTA 

Felfedezése 1804-ben történt. A munkával és annak körülményeivel áll összefüggésben.